Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Chlebové bochánky

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Chlebové bochánky


Chlebové bochánky

Chlebové bochánky, chlebové houstičky, chlebové bagetky, to všechno si můžeme připravit z následujícího těsta. Já jsem se rozhodla dnes upéct chlebové bochánky. Jejich tvarování není nijak složité a těsto za mě připravila domácí pekárnička.


Na přípravu potřebujeme:
300 ml vlažné vody
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
1 lžičku chlebového koření
500 g tmavé chlebové mouky
3/4 kostičky droždí
Na posypání : 4 lžíce semínek (slunečnicové, sezamové, dýňové) a hrubá sůl

Surorviny v pořadí tak, jak jsou napsány v receptu, vložíme do domácí pekárny a zapneme na program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 9 dílků a vytvoříme bochánky, které necháme na plechu vyloženým pečícím papírem, asi tak 30 minut, nakynout.

Před vložením do trouby bochánky potřeme bílkem a posypeme oblíbeným sypáním!
Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 15 minut.


A co VY? Také si připravujete domácí pečivo? Napište do komentáře

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...