Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Císařské kuřecí řízky

Stránky

středa 2. ledna 2013

Císařské kuřecí řízky


Císařské kuřecí řízky

A je to tady!! Víkend za dveřmi a já opět přicházím s malým typem na víkendový oběd. Mým dnešním typem jsou císařské kuřecí řízky. Pokud chcete své jedlíky mile překvapit něčím " novým", pak císařské řízky jsou tím pravým!!





Na přípravu potřebujeme:
kuřecí řízky (podle počtu jedlíků)
250 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
2 celá vejce
150 g strouhaného sýra
sůl
1 lžička papriky
strouhánka


Kuřecí řízky jemně naklepem, z každé strany osolíme a prudce osmažíme na oleji. Vyndáme z pánvičky a každý řízek obalíme ve strouhaném sýru. Takto obalené řízky poskládáme do vyššího pekáčku a zalijeme následující směsí:
ve smetaně rozmícháme 2 lžíce mouky, 2 celá vejce, osolíme a přidáme lžičku papriky. ´
Směs nalijeme na řízky. Takto zalité řízky posypeme zbývajícím sýrem a hustě posypeme strouhánkou. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a vše necháme asi 20 minut zapéct (až bude strouhánka do řůžova upečená).
A máme hotovo. Jako příloha se hodí pečené brambory, bramborová kaše.. co, kdo rád!

Pro ty, kteří kuřecí maso neradi - kuřecí maso můžete nahradit plátky jiného oblíbeného masa!!

Vyzkoušejte i jiné recepty z drůbeže!

A co VY? Co chystáte na víkendový oběd?

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...