Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Divočák na víně

Stránky

středa 2. ledna 2013

Divočák na víně


Divočák na víně

Druhý lednový týden se pomalu chýlí ke konci a já jsem tu opět s typem na víkendový oběd. Pro tentokrát jsem vybrala něco ze zvěřiny. Kromě klasického guláše nebo svíčkové si můžeme maso z divočáka připravit také na víně. A pokud zvěřinu nemáte z jakéhokoli důvodu k dispozici, nebojte se, můžete divočinu nahradit vašim oblíbeným masem.



Tak a tady je recept. Maso pokrájíme na kostky a vložíme na osmaženou cibulku. Zlehka orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme 4 stroužky česneku, 3 bobkové listy, lžíci tymiánu a celé zalijeme 200 ml červeného vína. Necháme chvilku podusit a dolijeme 500 ml vývaru. Nakonec přidáme 2 lžíce kečupu a zahustíme 2 lžícemi mouky. Pro zjemnění přidáme na konec 2 lžíce smetany.
Jako přílohu podáváme knedlík, rýži nebo brambory.


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...