Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

středa 2. ledna 2013


Domácí koblihy

Je doba masopustů a k té neodmyslitelně patří masopustní koblížky. A tak vám dnes přináším recept na koblížky, které doma dělám svým jedlíkům.



Hned na úvod musím prozdradit, že jedna dávka nikdy nestačí!
Na domácí koblížky potřebujeme:
200 ml vlahého mléka
50 g změklého tuku
2 lžíce rumu
4 žloutky
500 g hladké mouky
80 g cukru
1 celou kostičku droždí
špetku soli
oblíbenou zavařeninu na plnění
Těsto, je jako vždy dílem domácí pekárny. Suroviny v pořadí tak, jak jsou napsány v receptu, vložíme do pekárny a zapneme program těsto.



Z vykynutého těsta lžíci oddělujeme kousky těsta z kterého vytváříme malé koblížky. Necháme je na pomoučněném vále kynout a během kynutí koblížky obrátíme, aby byly stejnoměrně vykynuté.
Vykynuté koblížky smažíme z obou stran na rozehřátém oleji. Smažení jde dost svižně, takže nikam neodbíhámeUsmívající se. Osmažené koblížky vyndáme na ubrousek, abychom je zbavily přebytečného oleje. Pomocí zdobičky s dlouhým nástavcem koblížky naplníme oblíbenou zavařeninou. U nás vede jahodová a meruňková!

Už jen přendat na talíř a pocukrovat!



A máme hotovo.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...