Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

úterý 1. ledna 2013


Jahodové řezy

Když už se tady píše o jahodách, tak by stálo za to přidat nějaký jahodový receptík....
K našim oblíbeným patří jahodové řezy. Recept jsem kdysi dostala od své kolegyně v práci, která ho měla od své kamarádky..... a dnes ho předám vám!




JAHODOVÉ ŘEZY
na těsto potřebujeme:
250 g cukru krupice
4 žloutky
7 lžic teplé vody
5 lžic oleje
250 g polohrubé mouky
1/2 prdopeče
sníh ze 4 bílků
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a postupně přidáváme ostatní suroviny. Pečeme na vymazaném plechu při 200 stupních asi tak 20 minut (každému peče trouba jinak).


na krém potřebujeme:
1/2 l rozmixovaných jahod (nejlepší jsou čerstvé, ale mražené udělají stejnou službu)
2,5 balíčku jahodového pudinku (když není jahodový, můžeme dát i vanilkový)
250 g másla
moučkový cukr (na doslazení)
Jahody rozmixujeme, přidáme pudinky rozmíchané v troše vody a svaříme na hustou kaši. Vychladlou hmotu zašleháme do másla utřeného s cukrem.
Jahodovou hmotu natřeme na upečený piškot.
Navrch dáme polevu vyrobenou z 1 čokolády na vaření a 2 dkg 100% tuku.

A malá změna:řezy můžeme udělat i do dortové formy, akorát množství těsta zkrátíme o polovinu!



Necháme vychladit a potom už jen s chutí do toho!!!!!


Jedlíkovo vaření!Pro všechny kdo rádi vaří i ochutnávají různé recepty.Najdete tu soustu receptů,tipů a spoustu dalšího nejen o vaření!

Vyzkoušejte i další recepty z jahod - jahodovou pěnu nebo jahodovo-tvarohový dezert !

1 komentář :

  1. Když se tak dívám na tento sladký recept, už se těším na sezonu čerstvých jahod - určitě ho vyzkouším, vypadá moc lahodně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...