Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Povidlová nádivka

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Povidlová nádivka


Povidlová nádivka

Další nádivkou, kterou můžeme naplnit kynuté buchty je povidlová nádivka. Úplně nejlepší je připravená z pravých domácích povidel!
Na přípravu potřebujeme:
1 malou sklenici povidel (švestková, hrušková... no prostě to, co se stihlo ze zahrádky sklidit)
voda
2 lžíce rumu
1/2 lžičky mleté skořice
cukr
perník na strouhání

Povidla rozředíme trochou vlažné vody tak, aby nebyla příliš tuhá. Přidáme 2 lžíce rumu, 1/2 lžičky skořice a podle chuti cukr. A pokud chceme udělat malou změnu, potom můžeme do povidel přidat 2 lžíce nastrouhaného perníku na strouhání.
A nádivka je hotová!! Teď už jen připravit těsto!


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...