Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Velikonoční beránek

Stránky

středa 2. ledna 2013

Velikonoční beránek


Velikonoční beránek

Velikonoční beránek u nás nesmí na velikonoce chybět. Asi každá hospodyňka má svůj oblíbený a vyzkoušený recept. U nás vítězí beránek z olejového těsta. Beránka (troufnu si napsat beránky) peču svým jedlíkům už v předstihu a tak vám už dnes mohu přinést recept na našeho velikonočního beránka.


domácí  velikonoční beránek

Na velikonočního beránka potřebujeme:
3 celá vejce
150 g cukru
7 lžic oleje
7 lžic horké vody
150 g polohrubé mouky
1/3 prášku do pečiva

Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme horkou vodu a olej. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Připravené těsto lijeme do dobře vymazané a vysypané formy. Množství těsta, je na beránka do středně velké formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi tak 50 - 60 minut.
Po upečení beránka necháme vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.. a máme hotovo.
Pokud, stejně jako moji jedlíci, máte beránka rádi politého čokoládou, potom beránka potřeme čokoládovou polevou. Já jsem tentokrát do polevy použila "zbytky vánočních figurek" , které jsem ve vodní lázni rozehřála s kouskem 100% tuku.

A máme hotovo.


Musela jsem vám beránka nafotit i s mými "prvními háčkovanými vajíčky". Sice mají spoustu nepřesností, ale musím se vám s nimi pochlubitMrkající.




Ať se vám velikonoční pečení daří!!!!!!!
Vyzkoušejte i domácí velikonoční mazanec a velikonoční lízátka!
Masojedlíkům doporučuji vyzkoušet vaječnou tlačenku! Všechny recepty najdete zde na blogu!




Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...