Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Bylinkové máslo

Stránky

pondělí 7. ledna 2013

Bylinkové máslo


Dnes vám přináším recept na přípravu domácího bylinkového másla. Bylinkové máslo mám moc ráda pro jeho mnohostranné využití Mrkající. Můžeme ho použít jen tak na namazání domácího pečiva, přidat do vařených brambor, na namazání křupavých toustů ... no a příště vám zde ukážu i jeho další použitíMrkající . A protože bylinky z domácí zahrádky za krátko zmizí, je nejvyšší čas se do výroby bylinkového másla pustit!



Příprava bylinkového másla opět není nijak složitá. Většinu potřebných surovin najdeme na zahrádce a máslo, to se doma určitě taky najdeMrkající
Na přípravu potřebujeme:
1/2 kostky másla (necháme při pokojové teplotě povolit)
hrst čerstvých bylinek (co najdeme na zahrádce - v našem případě petrželka, libeček, oregáno)
sůl


Nejprve utřeme povolené máslo se špětkou soli. Do utřeného másla přidáme na jemno posekané bylinky a dobře promícháme.
Vzniklou hmotu naneseme na potravinářskou folii a vytvarujem malý váleček. Vzniklý váleček dáme do lednice ztuhnout!



A pokud jste bylinkové máslo ještě nikdy nezkoušeli, doporučuji vyzkoušet!!
A ve čtvrtek jsem tu s receptem na víkendový oběd, při kterémbylinkové máslo využijeme!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...