Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Cuketové řízky

Stránky

pondělí 7. ledna 2013

Cuketové řízky


Cuketové řízky

A cukeotobraní ještě nekončí. Cukety na zahrádce nekontrolovatelně dozrávají, některé dokonce přerůstají a tak je nejvyšší čas je sklidit a něco dobrého z nich jedlíkům uvařit.
Řízky k víkendu tak nějak patří, ale dnes budou bez masa - cuketové Usmívající se.



Cuketové řízky jsou osvědčenou klasikou a tak dnešní recept nebude pro mnohé žádnou převratnou novinkou.
Na cuketové řízky potřebujeme:
cuketu (velikost a množství dle počtů strávníků)
sůl, česnek
strouhánkou, mouku a vajíčko na trojobal


Njeprve cuketu oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka. Cuketová kolečka z každé strany posolíme a necháme "vybrečet"... pustit vodu. Poté kolečka osušíme a z každé strany jemně potřeme česnekem ( kdo má česnek rád, tak může i více než jemně). Takto připravená kolečka obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na rozpaleném tuku.

A máme hotovo! Rychlý oběd je na stole!


A v trojobalu můžeme obalit i další zeleninu


Vyzkoušejte obalit také celer



2 komentáře :

  1. Dobrý den.Moc zajímavé recepty.Zkusím ty ck.řízky s osušením a s česnekem.Asi budou lepší než dělám já.Taky se těším na vyzkoušení pečeného čaje.Máte moc pěkný blog!
    Zdraví Eva Preislerová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu a jsem moc ráda, že se Vám u mně líbí!

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...