Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí čokoládové fondue

Stránky

sobota 5. ledna 2013

Domácí čokoládové fondue




A jedeme dál......................jsem tu opět s novým receptem. A tentokrát na malé domácí mlsání! 
Dnes vám chci ukázat jeden z našich vánočních dárků.
Pod stromečkem jsme letos objevili společný dárek, který všechny moc potěšil. Ježíšek nám donesl sadu na přípravu domácího čokoládového fondueUsmívající se.




V krabičce kromě nádobky na fondue byl i hořáček na čajovou svíčku, vidličky na napichování a mističky na suroviny.
Možná víte, že kromě čokoládového fondue existuje i fondue sýrové či masové. Ale masové ani sýrové bysme na našem malém hořáčku určitě nevtvořili.. na ta je potřeba úplně jiná (daleko větší) sada a hlavně pořádný hořák (čajová svíčka opravdu nestačí).
Tak ale zpět k našemu čokofondue. Samozřejmě, že jsme museli ten náš nový zázrak vyzkoušetUsmívající se.
Nejprve bylo nutné připravit si čokoládu na namáčení dobrůtek....existují určitě i speciální čokolády, ale my jsem si vystačili s tím, co dům dal... takže pokud se chcete do výroby fondue pustit tak tady je malý návod...

domácí čokoládové fondue



150 g mléčné čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přilijeme 100 ml smetany. Dobře promícháme, aby se nám hmota spojila a ještě chvilku necháme ve vodní lázní prohřát. Opravdu doporučuji nejprve si čokoládu přirpavit zvlášť ve vodní lázni, protože malá čajová svíčka by si s touhle fázi jen těžko poradila. A pokud máme čokoládu připravenou, potom ji přelijme do fondue nádobky, umístíme nad hořáček, zapálíme svíčku a jupíííí můžeme fonditUsmívající se.
A co že budeme v čokoládě namáčet?... v našem případě opět styl " co dům dal" ...mandarinky, kiwi, jablíčko, banány, piškoty. A vítězily piškoty s banány!!
Tak a o odpolední zábavu je postaránoUsmívající se!

A co vy a fondue?

2 komentáře :

  1. Hmm, banány s čokoládou, to je lahůdka:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Čokoládové fondue máme doma moc rádi - pravda, já o něco více sýrové, ale to čokoládové s ovocem nemá absolutní chybu. :-)
    nejvíce mi chutná jahoda a banán namáčen v čokoládě. Ale i jiné ovoce je úžasné. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...