Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Jelení peper steak

Stránky

neděle 6. ledna 2013

Jelení peper steak






Tak se mi po hodně dlouhé době v kuchyni ocitlo jelení maso. Přemýšlela jsem jak ho jedlíkům připravým. A protože to byl kousek opravdu nádherný a bylo by škoda ho použít do guláše nebo svíčkové, zvolila jsem jednoduchou úpravu v podobě peper steaku.
Maso na jelení steak si, jako každou divočinu, připravíme dopředu.
Maso pokrájíme na vyšší plátky, lehce poklepeme, osolíme. 3 druhy pepře ( bílý černý, červený) rozdrtíme. 2 lžičky rozdrceného pepře smícháme se 2 lžícemi oleje a lžičkou citronové šťávy. Touto směsí potřeme připravené plátky a necháme v chladu odležet.





Na plotýnce rozpálíme pánvičku (bez oleje- olejem jsou již plátky potřené) a vkládáme připravené plátky. Opečeme z obou stran. A máme hotovo!
Jako přílohu podáváme pečené brambory, hranolky, chléb.. dle chuti a možností každého:)

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...