Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Krupicovo-mrkvová polévka

Stránky

středa 2. ledna 2013

Krupicovo-mrkvová polévka


Krupicovo-mrkvová polévka


A je tu čtvrtek a určitě netrpělivě očekáváte víkendový typ na oběd. Dnes nepřináším recept na hlavní chod, ale recept na rychlou víkendovou polévku.
Nevím jak Vy, ale já mám polévky moc ráda. Ať už je to masový či zeleninový vývar, zeleninový krém, česnečka nebo bramboračka. A protože jsem vám během roku receptů na polévky moc nepřinesla, pokusím se to dnes alespoň trochu napravit. A dneska se s vámi podělím o jednu z mých nejoblíbenějších polévek.


Téhle polévce jsme doma říkávali "polévka chudých dětí". Ale při dnešní ceně vajíček a másla, už jí ten název moc nepasuje Mrkající.
Na polévku budeme potřebovat:
1 mrkev - natrouhanou na hrubém struhadle
1 lžíci másla (doporučuji nenehrazovat jiným tukem)
1 vejce
2 lžíce krupice
1 masox
vodu
petrželku na ozdobení


Nejprve si v hrnci rozpustíme máslo. Na rozpuštěné máslo vložíme mrkev, nastrouhanou na hrubém struhadle a necháme chvilku podusit. Na mrkve nalijeme vajíčko, smíchané s 2 lžícemi krupice a za stále míchání necháme vajíčko srazit. Pozor- je potřeba opravdu důkladně míchat, aby se nám "míchanice" nepřichytila!
A nyní už stačí zalít vodou, přidat masox a nechat asi tak 25 minut dobře provařit. Na konec dle chuti dosolímea ozdobíme petrželkou.
A máme hotovo!



Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...