Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Kuřecí plátky s dušenou zeleninou

Stránky

středa 2. ledna 2013

Kuřecí plátky s dušenou zeleninou


Kuřecí plátky s dušenou zeleninou

Je tu opět čtvrtek a já se hlásím s dovolenkovým typem na víkendový oběd! Dnes přínáším recept na lehké, rychlé letní vaření Mrkající


Příprava kuřecích plátků není nijak složitá.
Na přípravu potřebujeme:
kuřecí prsa (počet dle strávníků)
sůl, olej, grilovací koření
zeleninu (mraženou zeleninu s hráškem, mrkví, kukuřicí) nebo čerstvou dle chuti
máslo, sůl, ocet


1. Kuřecí prsa pokrájíme na řízky, jemně poklepeme, osolíme a z každé strany potřeme grilovacím kořením rozmíchaným v oleji. Plátky si můžeme připravit předem a potom stačí jen vložit na rozpálenou pánvičku a z každé strany opéct.

2. Na dušenou zeleninu si necháme v hrnci rozpustit máslo, na které nasypeme zeleninu. Jemně osolíme a necháme na másle chvilku podusit. Přilijeme hrnek vody a dusíme do změknutí. Nakonec dochutíme cukrem, přidáme lžíci octa a můžeme zahustit lžící hladké mouky. Dobře promícháme, necháme přejít varem.


Jako příloha se hodí pečené brambory.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...