Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Pomazánka z uzené makrely

Stránky

neděle 6. ledna 2013

Pomazánka z uzené makrely


Pomazánku z uzené makrely už jsem pěkně dlouho nedělala. A tak jsem se rozhodla ji jedlíkům připravit k odpolední svačině.


Pomazánku z uzené makrely asi většina lidí zná a opět si troufnu říct, že co kuchařka to trochu jiný recept. A dneska vám napíšu, jak pomazánku připravuji já.
Na pomazánku budeme potřebovat:
1 celou uzenou makrelu (zbavenou kostí a kůže)
1/2 másla, můžeme použít i pomazánkové máslo
1 malou cibuli (jemně pokrájenou na kostičky)
2 lžíce hořčice
sůl


Nejprve makrelu zbavíme kostí a kůže. Kostí se snažíme zbavit opravdu důkladně, protože není nid horšího než při pojídání narazit na zapomenutou kůstku. Maso a pokrájenou cibuli pomocí tyčové mixeru rozmělníme. Pokud se vám z jakéhokoli důvodu nechce vyndávat tyčový mixer, klidně můžete cibuli i makrelu nechat v kouscích.
Máslo spolu shořčicí utřeme do pěny a přidáme připravenou makrelu a cibuli. Promícháme a dle chuti dosolíme.

A malý typ. Do pomazánky můžeme přidat i vajíčko nebo nastrouhanou okurku!



A máme hotovo. A už jen zbývá namazat na domácí pečivo!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...