Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rychlý mazanec z domácí pekárny

Stránky

středa 2. ledna 2013

Rychlý mazanec z domácí pekárny


Velikonoční mazanec

Dnes poruším své "čtvrteční pravidlo" a nepřinesu vám tu typ na víkendový oběd. O velikonocích máme na stole asi každý svoji klasiku a tak místo obědového typu přináším recept na domácí mazanec, který k té velikonoční klasice určitě patří.


domácí mazanec z domácí pekárny


Velikonoční mazanec, velikonoční bochánek... v každém kraji se mu říká jinak...
A zde je recept na ten malý domácí zázrak.
Na přípravu těsta potřebujeme:
230 ml vlažného mléka
1 žloutek
50 g změklého másla
500 g hladké mouky
60 g cukru
1 lžíce vanilkového cukru
1/2 kostičky droždí
citronová kůra
Do těsta můžeme přidat namočené hrozinky a kousky kandovaného voce.
Těsto, jako vždy, za mě udělala domácí pekárna.
Z připraveného těsta uděláme 1 velký nebo, jako v mém případě, 2 malé bochánky.


Bochánky necháme na plechu vyloženém pečícím papírem ještě asi tak 30 minut kynout. Vykynuté bochánky na vrchu nařízneme do kříže, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi tak 30-40 minut.

A máme hotovo! Ať se Vám velikonoční pečení podaří !!!

Zde na blogu najdete také další velikonoční dobroty...vaječnou tlačenku,  rychlého velikonočního beránka, plněná vejce...a spoustu další velikonoční pokrmy a velikonoční jídla!


1 komentář :

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...