Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Vaječná tlačenka

Stránky

středa 2. ledna 2013

Vaječná tlačenka


Dnes jsem pro vás z archivu připravila recept na vajíčkovou tlačenku. Brzy budou velikonoce a tak se malý archivní typ určitě hodí!
 Pokud budete mít (čistě náhodou) přebytek velikonočních vajíček, 
 potom vajíčková tlačenka, je dobrým typem na to, jak je zužitkovat.


Domácí vajíčková tlačenka




A tady je recept:
6 natvrdo vařených vajec, 1 celá Moravanka pokrájená na kousky, 
200 g měkkého salámu (já dávám junior),
250 g majolky, 3/4 kostky masoxu a 20 g želatiny.
Nálev z Moravanky slijeme a doplníme do 3 dl vodou. Nálev rozdělíme na polovinu a
 v polovině uvaříme 3/4 kostky masoxu (nelekejte se, je to dost silný vývar).
 Vařený vývar stáhneme z plotýnky a přisypeme do něho želatinu, 
kterou za stálého míchání necháme rozpustit. 
Přilijeme druhou polovinu tekutiny.
Z pokrájené Moravanky, pokrájeného salámu, z vajíček pokrájených na kostičky a 
majolky umícháme salát. 
Do takto vzniklého salátu pomalu nalijeme nálev se želatinou 
( v téhle fázi to vše vypadá hodně řídké).
Dobře promícháme a nalijeme do připravených formiček
. Dáme do ledničky zatuhnout!! A je to :-):-)



Ještě jedna malá technická poznámka - nevím, jaké máte zkušenosti s Moravankou Vy,
ale poslední dobou je díky feferonce, která ve skleničce se zeleninou je, nálev
hodně "pálivý".
Takže při nákupu hledejte Moravku, která není v pikantním nálevu!

Dobrou chuť!!


















Doporučuji vyzkoušet i recept na výrobu domácího šunkového aspiku!



A příště vás čeká malé předvelikonoční překvapení :)....startujeme už o víkendu!

Jedlíka najdete nově také na Facebooku!

1 komentář :

  1. Místo Moravanky lze použít Hradišťanku, ta není pikantní. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...