Brambory u nás v kuchyni mají svoje nezaměnitelní místo. Kromě přílohy k nejrůznějším jídlům z nich můžeme vykouzlit také velmi chutná hlavní jídla. A jedním z nich jsou právě plněné brambory. Takže dnes typ na rychlý podzimní bramborový oběd ......
Stránky
čtvrtek 24. října 2013
Plněné brambory podle Verunky
Brambory u nás v kuchyni mají svoje nezaměnitelní místo. Kromě přílohy k nejrůznějším jídlům z nich můžeme vykouzlit také velmi chutná hlavní jídla. A jedním z nich jsou právě plněné brambory. Takže dnes typ na rychlý podzimní bramborový oběd ......
čtvrtek 17. října 2013
Masové závitky plněné cibulí
A jsem tu opět se svým typem na víkendové vaření. Tentokrát jsem pro vás nachystala recept na trochu vydatnější oběd v podobě masových závitků. Masové závitky lze dělat na mnoho způsobů a záleží jen a jen na vás, čím je naplníte. Já jsem zvolila náplň z cibule a anglické slaniny.
sobota 12. října 2013
Rychlý celerový salát
Už i u nás nastal podzim! Úroda ze zahrádky je sklizena. A jako poslední přišel na řadu celer. Neměla jsem žádnou celerovou plantáž, ani obrovský záhon....ale i tak z toho mála, co se urodilo se dá udělat něco dobrého :) A tentokrát to je celerový salát.
úterý 8. října 2013
Jablečný závin z jogurtového těsta
Podzim je kromě dýňové sezony, také sezonou nejrůznějších ovocných závinů a štrůdlů. A není tomu jinak ani u nás v jedlíkovské kuchyni. Jablíčka ze zahrádky zabalená v těstě, ta prostě vedou. Dlouhá léta jsem štrůdl dělávala z klasického kupovaného listového těsta. Byla to osvědčená rychlovka.
pátek 4. října 2013
Pečená dýně
Dýňová sezona je v plném proudu.... dýně krásně dozrávají, jejich barevné plody nám krásně zdobí zahrádky ....a tak dnes rozšíříme dýňové o recepty o další dýňovou dobrotu! Dnes vám tu představím recept na pečenou dýni!
úterý 1. října 2013
Dýňová sezona startuje.....
A pomalu nám začíná dýňová sezona...ano tyhle zlatavé poklady z našich zahrádek právě dozrávají. A pokud náhodou nemáte ty své, ze zahrádky, tak i v obchodech a na trhu je dýní nejrůznějších tvarů a velikostí dostatek. Dýně si pomalu, ale jistě získává místo i v našich kuchyní.....
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)