Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: recenze

Stránky

Zobrazují se příspěvky se štítkemrecenze. Zobrazit všechny příspěvky
Zobrazují se příspěvky se štítkemrecenze. Zobrazit všechny příspěvky

pondělí 3. března 2014

Knižní okénko


Už pěkně  dlouho jsem tu nebyla s knižním okénkem. A tak se to dnes pokusím napravit. Dnes bych vám tu ráda představila novinku v kuchařských knihách, kterou je Správná kuchařka s fantaziíí od autorky Pavlíny Kinclové.



sobota 16. listopadu 2013

Brandnooz

Nedávno jsem zjistila, že společnost  Brandnooz působí od letošního listopadu také u nás. A s jejím vstupem na český potravinový  trh  přináší  svým zákazníkům nové možnosti v ochutnáván a testování novinek.





čtvrtek 14. listopadu 2013

Banánový matcha koktejl


Dnes jsem si pro vás nachystala lahodný jogurtovo mléčný koktejl s čajem matcha. 



Ještě donedávna jsem vůbec netušila, co to matcha čaj je. A jsem moc ráda, že měla tu možnost  čaj matcha ve své kuchyni vyzkoušet. No a samozřejmě se s vámi musím podělit o své zážitky. 





Věřte nebo nevěřte, ale ten zelený prášek, který vidíte na fotce je čaj.... 
Čaj matcha  pochází původně z Číny, ale dnes je jedním z nejznámějších japonských čajů. Obsahuje velké  množství zdraví prospěšných látek a několikrát větší množství antioxidantů než běžné zelené čaje. Chlorofyl, který dodává matcha čaji zelenou barvu, působí blahodárně na cévní systém. A za zmínku stojí i obsah katechinu, který je velmi účinný v boji s cholesterolem a krevním tlakem. Na rozdíl od běžných zelených čajů neobsahuje matcha téměř žádný kofein.

neděle 22. září 2013

Knižní okénko

A jsem tu opět s malým knižním okénkem. Tentokrát jsem do knižního okénka nachystala malou inspiraci pro  podzimní tvoření. Chtěla bych vám tu dne představit knížku z nakladatelství  Fragment - Korálkování- výroba šitých šperků.  Autorkou knížky je Darí Fejtková, která z korálků navrhuje a tvoří nádherné šperky, píše knihy  s návody na výrobu korálkových šperků.




Největší obrázek výrobku Korálkování – výroba šitých šperků



neděle 15. září 2013

Knižní okénko


Deštivé víkendové počasí mě překazilo mé plány a tak jsem zvolila alternativní program v podobě četby :). A tak vám tu dnes v mém malém knižním okénku mohu představit novinku z nakladatelství Fragment ...a to knížku Ryba mimo vodu - jak Amík plavat mezi Čecha. Autorem knížky je Jon Davis -  Američan bydlící v Preze. Od Jona Davise jsem už četla jeho dvě předcházející knížky Sousedi a Hezký víkend a tak jsem byla moc zvědavá, jaká bude jeho knižní novinka :)



Největší obrázek výrobku Ryba mimo vodu – jak Amík plavat mezi Čecha




středa 28. srpna 2013

Knižní okénko

Dnes si trochu odskočíme od sporáku a podíváme se do knižního okénka. Kromě toho, že  okénko je knižní, tak dnes je i jazykové. Projdeme si společně novou učebnici angličtiny z nakladatelství Fragment ...Angličtina pro aktivní seniory, autorů Ivy Dostálové a Stephen Douglase.



čtvrtek 8. srpna 2013

Typy na nákupy


Nedávno jsme společně navštívili slunné Toskánsko. A pro ty, kteří nemají možnost jet za slunce a přece by chtěli vyzkoušet v kuchyni nějakou tu italskou dobrotu z kvalitních italských surovin tu mám  malou pozvánku  k nákupu pravých italských specialit a vín.  Dnes vám  představím eshop s italskými specialitami a vínem - italianfood.cz.





pondělí 5. srpna 2013

Knižní okénko

Dnes mám pro vás nachystané malé knižní okénko ve kterém společně budeme listovat a poznávat krajové speciality slezské kuchyně. V dnešním okénku vám představím  kuchařku  Slezská kuchyně  od  autora Jaroslava Vašáka.


Krajova specialita: Slezska kuchyne (Jaroslav Vasak)


pondělí 20. května 2013

Knižní okénko

O víkendu vítr pomalu utichal, vykouklo sluníčko...no nebyla by to škoda být doma u sporáku :) A tak jsem si opět odskočila z kuchyně dočetla jsem knížku, kterou vám tu v knižním okénku dnes představím.
Knížka se jmenuje Jmenuji se X - Láska, co spaluje. Touha, co ničí a její autorkou je A.J.Molloy. A.J. Molloy je pseudonym známé a úspěšné autorky, která žije v Londýně. Knížku vydalo v letošním roce nakladatelství Fragment.

Největší obrázek výrobku Jmenuji se X – Láska, co spaluje. Touha, co ničí.

pondělí 6. května 2013

Velká japonská kuchařka


A opět společně otevíráme malé knižní okénko.Tentokrát vám tu představím knižní novinku, kterou je Velká japonská  kuchařka. Autory této kuchařky jsou Tomio Okamura a Mie Krejčíková- Okamura. Kuchařku vydalo nakladatelství Fragment. Tato kuchařka je vůbec první japonskou kuchařkou na českém trhu!
Na vydání této kuchařky jsem se moc těšila. Byla jsem velmi zvědavá, jakým způsobem se autoři   pokusí  představit japonskou kuchyni českému čtenáři.


Největší obrázek výrobku Velká japonská kuchařka


pondělí 22. dubna 2013

Knižní okénko

Dnes jsem rychle odběhla od sporáku, dnes nevaříme, dnes si budeme číst! V malém knižním okénku vám tu chci představit dva velmi zajímavé thrillery z nakladatelství Fragment



Největší obrázek výrobku Thriller – Zrádný anděl   Největší obrázek výrobku Thriller – Výkřik do tmy




sobota 16. února 2013

Obchod se štěstím, Klíč ke štěstí



Jsem tu opět s malým knižním okénkem.
"Chci vás pozvat do velmi zvláštního obchodu, kde se prodává- co myslíte??? - ŠTĚSTÍ. Chcete říct, že štěstí se nedá koupit? Že ho nelze chytit, držet ho ani se ho dotknout? Samozřejmě že ne. Vždyť štěstí je stav duše, který nám na okamžik dává křídla."
Dnes vám nepředstavím žádnou kuchařskou knihu, ale nechám vás nakouknou přímo  obchodu se štěstím. Obchod se štěstím je název  knihy, kterou napsala Irina Semina. Knížku vydalo  nakladatelství Fragment.
Knížka nese podtitul - povídky, které vás udělají šťastnou.

Největší obrázek výrobku Obchod se štěstím




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...